Print |  Sluit venster

Prakash Medical Ayurveda

Adres
Cannenburch 80, Lelystad, Flevoland
06-16523622
Gezien
4703
Op website geklikt
2233
Beroep- verenig.
ABNG/NVASP
Naam
Prakash Madari
Prakash Medical Ayurveda
Bekijk alle afbeeldingen

Weg met STRESS !! 
Perfecte gezondheid genieten; 
Psychiatrie, Chronische ziekten en Verslavingen 
Ayurveda behandeling/Consultatie voor slechts vanaf 50 euro per keer. 
Extra 10 % korting bij vermelding Actie AltNed !!

Doe ook mee met onze ACTIE ter bevordering van uw gezondheid:
Bij elke afgeronde bestelling bij ons heeft u recht op een gratis consult
www.prakashayurveda.nl
www.spininversion.nl
www.prakash.energetix.tv

Alle psychiatrische, psychosomatische en somatische ziektebeelden worden deskundig en zorgvuldig behandeld. O.a. Hyperventilatie, oververmoeidheid, depressie, psychotische klachten, maar ook rugpijnen, hoofdpijnen en chronische ziekten zoals Diabetes, Hypertensie, CARA en Reuma. 
Tevens worden alle verslavingen deskundig behandeld en begeleid volgens de Westerse en Oosterse benaderingen onder andere: Opiaten, Nicotine, Alcohol, Cocaïne, Speed, Benzo's, Cannabis. De behandelingen bestaan vnl. uit reinigingstherapieën (Panchakarma), gesprekstherapieën, kruidentherapieën(Rasayanas en waarnodig Allopathische(Westerse) ondersteuning.

Ayur-Veda stamt uit India en is het oudst bekende gezondheidssysteem. (Ayur is leven, Veda is kennis, Ayur-Veda is wetenschap van het leven). Ayurveda is de oudst bekende gezondheidsleer. Ze geeft een heel holistisch beeld van gezondheid: het is niet alleen een afwezig zijn van ziekten, maar een optimaal lichamelijk en geestelijk functioneren. Evenwicht van de drie Dosha's of wel de drie Fysiologische basisfuncties Vata, Pitta en Kapha speelt hierbij een belangrijke rol: Vata is het bewegingsprincipe, gerelateerd aan bijvoorbeeld de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Mensen met een uitgesproken Vata constitutie zijn licht gebouwd, hebben een droge huid, wisselende spijsvertering en hongergevoel, houden niet van koud weer, pakken informatie snel op. Pitta is het transformatieprincipe, gerelateerd aan bijvoorbeeld de spijsvertering. Mensen met een Pitta gestel slaan maaltijden niet gemakkelijk over, houden van koud voedsel en koude drank, hebben een hekel aan warm weer, zijn ondernemend, snel geïrriteerd, nemen informatie redelijk snel op en zijn goede sprekers. Kapha is het structuurprincipe, gerelateerd aan bijvoorbeeld het spierstelsel. Mensen met een Kapha gestel zijn zwaar gebouwd, hebben een vette huid en een langzame stofwisseling, zijn niet snel geïrriteerd, nemen informatie traag op maar hebben een goed geheugen. Meestal zal een mens een bepaalde combinatie van bovenstaande typen zijn. De moderne Ayur-Veda combineert eeuwenoude kennis met moderne technologie en kwaliteitscontrole.

DE EERSTE STAP: HET CONSULT Drs.Prakash R.E.Madari, M.D. is een universitair opgeleide arts, die zich gespecialiseerd heeft in de Ayur-Veda. Hij kijkt niet naar 'een ziekte', maar naar de mens die ziek is. Hij bestrijdt geen symptomen, maar probeert de oorzaak te achterhalen en zo snel mogelijk, samen met u, op te heffen. Tijdens een consult worden alle geestelijke en lichamelijke aspecten van de gezondheid nader bekeken. Bij het stellen van een diagnose werkt de arts niet alleen met de gebruikelijke methoden, maar baseert hij zich vooral op de toestand van de drie dosha's, door middel van polsdiagnose. Polsdiagnose kan veel informatie geven over het al dan niet in balans zijn van de verschillende organen, zelfs voordat er klachten optreden. Ook 'vage' klachten, meestal zonder duidelijk oorzaak, kunnen herleid worden tot hun oorsprong. Juist dit vroegtijdig onderkennen van onevenwichtigheden maakt het mogelijk preventief te werken en te voorkomen dat er ziekte ontstaat.

BEHANDELING 
Dit geschiedt m.b.v. de diverse benaderingen van de Ayur-Veda en de persoonlijke Ayurvedische Pols diagnose. De meeste behandelingen zijn vaak eenvoudige aanwijzingen die gemakkelijk thuis worden toegepast o.a. dagindeling, voeding, lichaamsbeweging (asana's) en meditatie. 
De volgende specifieke behandelingen worden thans reeds succesvol toegepast: 
-Nasya: reinigingsprocedure voor het hoofd-hals gebied: voor stress o.a. migraine, hoofdPijnen, hyperventilatie, rugpijnen, 
-Speciale Ayurvedische olie massages o.a. voetmassage. Voor oververmoeidheid, chronische ziekten o.a. : Hypertensie, Diabetes, Reuma, Obstipatie,diverse Verslavingen. 
-Ayurvedische oogbehandeling (Netra Tarpana) voor geïrriteerde vermoeide ogen 
-Kruidentherapie (Rasayanas) -Pancha karma met o.a. Volledige abhyanga of Ayurvedische oliemassages, stoombehandelingen (Swedana) en Basti voor interne darmreiniging -Specifieke massages en therapieën ter behandeling van diverse aandoeningen door externe deskundigen

PSYHOLOGISCHE BEGELEIDING EN VERSLAVINGSTHERAPIE VOLGENS DE AYURVEDA:
Alle psychiatrische en verslavingsziektebeelden kunnen deskundig worden behandeld en begeleid volgens een combinatie van Westerse en Ayurvedische principes. Deze ziektebeelden kunnen zowel poliklinisch als klinisch behandeld worden in samenspraak met de huidige behandelaren. 
Prakash Madari is een zeer ervaren Ayurvedaarts(ABNG),Verslavingsarts, Huisarts en geregistreerd Somatisch arts werkzaam in de Psychiatrie (N.V.A.S.P). Patiënten kunnen alleen of met begeleiders een afspraak maken voor een intake en krijgen dan een behandelplan gepresenteerd die facetten van de moderne en oosterse geneeskunde bevatten. Enkele voorbeelden van goed te behandelen ziektebeelden: Psychoses, depressies, Borderline, Bipolaire stoornissen, Alcohol en Drugsafhankelijkheid. 
REAL CHAKRA MEDITATION THERAPY: Yoga en Meditatie Technieken Deze oefeningen bestaan uit specifieke lichaamhoudingen (asana’s)en meditatie technieken. Deze zijn eenvoudige technieken, die een paar minuten per dag 's morgens en 's avonds wordt beoefend. Ze worden aangeleerd in diverse blokcursussen. Tijdens het beoefen van de Meditatie technieken wordt het zuurstofverbruik en de stofwisseling aanzienlijk minder. Dit wijst op een toestand van diepe rust waardoor alle diepe stress wordt opgelost in lichaam en geest zoals wetenschappelijk bewezen door honderden onderzoekingen. Hierdoor verbeteren alle 4 gebieden van het leven t.w.: De psychologie, Fysiologie, Sociologie en Wereldvrede

Voor telefonische informatie en opgave: Prakash Medical Ayurveda: Med. Drs. Prakash Madari, Geregistreerd arts GGZ, Verslavingsarts en Ayurveda arts 06-16523622

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Print |  Sluit venster